Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σήμερα ψηφίζονται τα επαχθέστερα μέτρα





Πριν από ένα χρόνο κανείς δεν θα πίστευε ότι στο ΠΑΣΟΚ κυβερνητικό πρόγραμμα θα ήταν η εξαφάνιση του μικρού και μεσαίου Έλληνα πολίτη. Κανείς, ούτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ούτε σε άλλη πολιτική δύναμη δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι ο σοσιαλισμός του κ. Γιώργου Παπανδρέου πηγαίνει χέρι-χέρι με τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που θα νοιώσει στο πετσί του ο κάθε οικογενειάρχης που τα βγάζει μέχρι τώρα πολύ δύσκολα. Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο αφού τα μέτρα δεν τα προτείνει ο «τεχνοκράτης» κολλητός φίλος του πρωθυπουργού κ. Παπακωνσταντίνου αλλά ο Μακεδόνας σοσιαλιστής και «πολιτική κόντρα» του πρωθυπουργού κ. Βενιζέλος, που μέχρι προχθές είχε άλλη γνώμη για το μνημόνιο και τις επιβαρύνσεις του Έλληνα φορολογούμενου…




Μέχρι και τα κέρματα που τυχόν μας απομένουν κάθε μήνα στην τσέπη θα αποχαιρετίσουμε με τα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και ψηφίστηκε χθες από την Βουλή. Παράλληλα, έρχονται και νέα «χαράτσια», καθώς σήμερα το απόγευμα τίθεται προς ψήφιση ο εφαρμοστικός νόμος.



Με βάση όσα προβλέπονται, περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο έως 400 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημά τους, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν και επιπλέον «χαράτσι» που φέτος θα είναι 300 ευρώ και από του χρόνου 500 ευρώ.



Παράλληλα, όσοι πήρατε χρήματα από τις επιπλέον αποδείξεις που μαζέψατε… πήρατε, καθώς από το 2012 δεν θα υπάρχει το μπόνους.



Οι κάτοχοι ακινήτων θα είναι οι… αγαπημένοι της εφορίας. Ακόμα και για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών, το τεκμήριο αυξάνεται κατά 33%, τουτέστιν από τα 30 στα 40 ευρώ το τετραγωνικό. Εξτρά θα πληρώσουν οι κάτοχοι σκαφών και πισίνων, ενώ το αφορολόγητο της κατοικίας μειώνεται κατά 50%, στις 200.000 ευρώ.



Αυξημένα θα είναι και τα τέλη κυκλοφορίας (10%) που θα έρθουν περί τον Νοέμβρη, ενώ αυξημένοείναι και το τεκμήριο για τα αυτοκίνητα. Ενδεικτικά, για ένα αμάξι 1.200 κυβικών θα πληρώνουμε πλέον 4.000 ευρώ, τουτέστιν αύξηση κατά 33%.



Ο «πέλεκυς» είναι ακόμα πιο βαρύς για τους δημοσίους υπαλλήλους, που (σε συνδυασμό με τις νέες περικοπές και το ενιαίο μισθολόγιο) υπολογίζεται πως θα χάσουν 4 μισθούς! Παράλληλα,«ψαλιδίζονται» οι συντάξεις και αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τα επιδόματα ανεργίας.



Κι αν αυτά δεν σας φτάνουν, τότε ετοιμαστείτε για τα επόμενα. Το απόγευμα τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου, που (μεταξύ άλλων) προβλέπει:



Επιβολή έκτακτης εισφοράς, νέα αύξηση της τιμής των τσιγάρων και αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσηςαλλά και του ΦΠΑ στα είδη εστίασης…



Δεν υπάρχουν σχόλια: