Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011: Διάθεση 350 λεωφορείων

Ειδική πρόβλεψη για τη μετακίνηση του συνόλου των αθλητών, κατά τις Τελετές Έναρξης (Ολυμπιακό Στάδιο) & Λήξης (Παναθηναϊκό Στάδιο).




Διάθεση περίπου 350 λεωφορείων για το διάστημα 20/6 - 5/7 2011 για τις μετακινήσεις 9.500 αθλητών & συνοδών από το Χωριό των Special Olympics προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις.





Συγκρότηση ομάδας εργασίας στο αμέσως προσεχές διάστημα αποτελούμενη από στελέχη του Ο.Α.Σ.Α. και της Ο.Ε. ΑΘΗΝΑ 2011, η οποία θα επεξεργαστεί με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων τα δρομολόγια, τη λειτουργία των μεγάλων transport malls σε Αγ. Ανδρέα, ΟΑΚΑ & Ελληνικό , τα σημεία επι(απο)βίβασης, τους χώρους αναμονής των λεωφορείων κ.λπ. Η ομάδα εργασίας θα εκπονήσει επίσης πιθανά εναλλακτικά σχέδια λειτουργίας.



Τα διαπιστευμένα άτομα θα χρησιμοποιούν ΔΩΡΕΑΝ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.



Ενημέρωση των διαδικτυακών τόπων του ΟΑΣΑ με σχετικές πληροφορίες (χάρτες, δρομολόγια κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση των διαπιστευμένων ατόμων.

Πύκνωση των δρομολογίων στους βασικούς άξονες και λεωφορειακές γραμμές που θα υποστηρίζουν τις εγκαταστάσεις λειτουργίας των αγώνων, κατά το διάστημα 20/6-5/7 2011.



Συνεργασία σε θέματα προβολής και επικοινωνίας μεταξύ ΟΑΣΑ & Ο.Ε. ΑΘΗΝΑ 2011.



Η προβολή και ανάδειξη του Προγράμματος Εθελοντισμού ΑΘΗΝΑ 2011 στο ευρύτερο κοινό ή σε ειδικότερες ομάδες με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο που ο ΟΑΣΑ διαθέτει (ιστοσελίδα, εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις σε έντυπα του Οργανισμού κ.λπ.).



Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης με το Υπουργείο Μεταφορών, προβλέπεται η συνεργασία της Διοίκησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» με την Οργανωτική Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες :



Ενημέρωση για τη διαδικασία αφίξεων και αναχωρήσεων των αποστολών, των επισήμων, αλλά και γενικότερα όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες, κατά το διάστημα από 20 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2011.



Πιο ειδικά, η συνεργασία στο σχεδιασμό και υλοποίηση remote check-in στο Χωριό των Special Olympics, ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση στο αεροδρόμιο και να επιταχυνθεί η διαδικασία αναχώρησης των αποστολών.



Η αναγνώριση χώρων στο αεροδρόμιο για τη λειτουργία από πλευράς Οργ. Επιτροπής του Κέντρου Υποδοχής και Διαπίστευσης (Welcome & Accreditation Center).



Χώροι στάθμευσης, αλλά και κυκλοφοριακές ροές για τα λεωφορεία που θα παραλάβουν τους αθλητές, τα οχήματα της Οργ. Επιτροπής και τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τις αποσκευές.



Εφαρμογή πολιτικών ασφαλείας με την εμπλοκή και της Ελληνικής Αστυνομίας που συνδράμει με αποφασιστικό τρόπο στο έργο της Οργ. Επιτροπή στο συγκεκριμένο τομέα.



Η συνεργασία στο σχεδιασμό επικοινωνιακών προγραμμάτων, πρακτικών και εφαρμογών προβολής και εικόνας (look of the city) των Αγώνων στους εσωτερικούς, αλλά και περιβάλλοντες χώρους του αεροδρομίου.



Διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: