Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αντιδρά ο δήμος Πειραιά στην κατάργηση λεωφορειακών γραμμών

Για την κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών (802, 803, 804 και 872)




Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε επιστολή του στον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, τονίζει την αντίθεση του, στην κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών (802, 803, 804 και 872) που...

εξυπηρετούσαν δύο πολυπληθή Διαμερίσματα του Πειραιά το Δ΄ και το Ε΄ καθώς και την πρόσβαση των πολιτών στο Κοιμητήριο στο Σχιστό.







Η επιστολή του Δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου, έχει ως εξής:



«ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ



Κ. Γιάννη Ραγκούση



Κοιν. Πρόεδρο ΟΑΣΑ Κ. Δημήτρη Δημητρίου



Κύριε Υπουργέ,



Η απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΣΑ να καταργήσει τις λεωφορειακές γραμμές (802, 803, 804 και 872) που εξυπηρετούν τους πολίτες δύο διαμερισμάτων του Πειραιά (Δ και Ε) στην πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης και στο λιμάνι αλλά και την μεταφορά όλων των Πειραιωτών στο Κοιμητήριο στο Σχιστό, προκαλεί αλγεινή εντύπωση.



Πρώτον: Διότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία οι δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να έχουν αντίληψη της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαιτέρα των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις τους καθώς δεν ανήκουν στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.



Δεύτερον: Η απόφαση αυτή ελήφθη αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία διαβούλευση με το Δήμο Πειραιά, ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση.



Τρίτον: Ιδιαίτερα η γραμμή Πειραιάς-Κοιμητήριο Σχιστού εξυπηρετούσε συμπολίτες μας που επιτελούν ένα σημαντικό καθήκον τους, τιμώντας την μνήμη προσφιλών τους προσώπων.



Μετά τα παραπάνω πιστεύω ότι θα ανακαλέσετε μια απόφαση που δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό ζήτημα και αυξάνει το αίσθημα αδικίας των πολιτών απέναντι στην Πολιτεία.



Με εκτίμηση Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος



Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: