Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» για τον αντιδραστικό Κανονισμό Λειτουργίας και Προσωπικούο

 Nά πιός είναι ο οραματιστής και ο αναμορφωτής που μας παρουσιάζουν ο κ. Σταμάτης και οι πέριξ αυτών για υποψήφιο δήμαρχο!!!!!!!!!!!!. Ο άνθρωπος που στηρίζει και στηρίζεται από την μνημονιακή  κυβέρνηση έχοντας κώλυμα εκλογιμότητας  εντούτοις κατέθεσε συνδυασμό με της πλάτες της συγκυβέρνησης. Δείτε τι φτιάχνει σαν Διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε  καταλαβαίνουμε τι θα κάνει αν εκλεγεί Δήμαρχος.  Οι εργαζόμενοι τον καταγγέλλουν  εμείς τι θα κάνουμε; όταν για  5 χρόνια  μας καταστρέφει:
Το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (συγχώνευση ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ) με δελτίο Τύπου που εξέδωσε καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας καθώς ερήμην των εργαζομένων καθόρισε τον αντιδραστικό Κανονισμό Λειτουργίας και Προσωπικού της εταιρείας. Αναλυτικά το Σωματείο καταγγέλλει:
«Πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ" (συγχώνευση ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ) και ερήμην των εργαζομένων, ο Κανονισμός Λειτουργίας και Προσωπικού της εταιρείας. Πρόκειται για έναν αντιδραστικό Κανονισμό που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες για έργα Σχολικής Στέγης και νοσηλευτικών μονάδων, αλλά χαρακτηρίζεται από:
Την παραπέρα συρρίκνωση του Οργανισμού και των οργανικών θέσεων, αφού καταργούνται πάνω από το 50% των Διευθύνσεων, Τμημάτων και οργανικών θέσεων. Και αυτό παρότι την προηγούμενη τριετία είχαν ήδη υλοποιήσει δραματικές μειώσεις της τάξης του 70% σε οργανικές θέσεις και προσωπικό (απολύσεις εργαζομένων που δούλευαν με 4ετείς συμβάσεις και αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις). Η συρρίκνωση που αποφάσισαν είναι τόσο μεγάλη ώστε αποδυναμώνονται καίριοι τομείς όπως οι μελέτες έργων, στις οποίες καταργούνται Τμήματα όπως το Ηλεκτρομηχανολογικό και το Στατικό. Μάλιστα δεν προέβλεψαν ούτε οργανικές θέσεις για τους 30 συναδέλφους που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις, αλλά ούτε και άλλες κενές θέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες (εκτός από τα σημαντικά κενά σε μηχανικούς και άλλους τεχνικούς, δεν προβλέπεται καμία θέση υπαλλήλων γενικών καθηκόντων, καθαριστριών, βιβλιοθηκονόμου για αρχειοθέτηση κ.ά.).
Την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο (καταργούν ακόμα και τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων), διαδικασία που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με λειτουργία δημόσιου φορέα. Την ίδια ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί υπόσχονται μέχρι και εξετάσεις για την επιλογή προϊσταμένων, ο διευθύνων σύμβουλος στην "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ" "αποφασίζει και διατάσσει" ποιον θα βάλει και ποιον θα βγάλει από Γενικό Διευθυντή, Διευθυντή η Τμηματάρχη, λες και είναι ιδιωτική τους επιχείρηση (σελ. 20, άρθρο 16, σημ. 1)!!!
Την πλήρη "ομηρία" και απαξίωση του προσωπικού αφού ο Κανονισμός είναι κατά τα 2/3 ποινές, πειθαρχικά και λόγοι αργίας και απόλυσης (άρθρα 31 ως 83). Και όλα αυτά την ίδια ώρα που δεν αναφέρεται σχεδόν τίποτα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά αντίθετα επέρχεται κατάφωρη μισθολογική, βαθμολογική και συνολικά εργασιακή υποβάθμισή τους. Όσον αφορά την "αξιολόγηση" που αποτελεί το υπόλοιπο 1/3 του Κανονισμού, αυτή περιλαμβάνει τόσο ασαφή κριτήρια και σκοπούς, ώστε να εξυπηρετεί τις παραπάνω αντιδραστικές στοχεύσεις.
Και ενώ αποφασίζουν όλα τα παραπάνω, ο διευθύνων σύμβουλος κρατά με βάση και το νέο Κανονισμό, εννέα εξωτερικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες που αμείβονται αδρά, καθώς και το δικαίωμα να προσλαμβάνει όσους "επιστημονικούς συνεργάτες" θέλει (σελ.13 - 5.V). Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αναθέσεις έργων και υπηρεσιών (πρόσφατα έδωσαν ακόμα 20.000 ευρώ σε εταιρεία για διαφήμιση!!) δείχνουν ότι "η κατάσταση έχει ξεφύγει". Αυτό εξάλλου δείχνει και η απόφαση του ΔΣ της εταιρείας, να αποφασίζει μόνος του ο διευθύνων σύμβουλος για ποσά μέχρι 60.000 ευρώ και για τοποθετήσεις "αναπληρωτών διευθυντών", όπως και η τοποθέτηση δύο εκ των μελών του ΔΣ ως "εκτελεστικά" δηλαδή αμειβόμενα!! Αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας τους είναι η τελευταία παράγραφος του Κανονισμού με την οποία ορίζουν την ισχύ του από τις 22/11/13, ώστε να καλύψουν αναδρομικά την πληρωμή των συμβούλων και άλλες αποφάσεις τους. Για όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να επικαλεστούν "άγνοια" οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση, αφού τα έγγραφα και οι καταγγελίες μας πέφτουν βροχή, αλλά και οι εν λόγω αποφάσεις αναρτώνται στη "Διαύγεια"!! ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΥΤΕ ΒΛΕΠΕΙ;;;
Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρούμε μονόδρομο να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες δράσεις και ενέργειες για τη διασφάλιση του έργου του δημόσιου φορέα που υπηρετούμε, πάντα με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και το δημόσιο συμφέρον, την ουσιαστική αξιοκρατία και διαφάνεια, αλλά και την υπεράσπιση της εργασίας και των άλλων δικαιωμάτων μας τα οποία καταπατούνται βάναυσα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: