Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΦΑΙΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ένα μοναδικό σπήλαιο έξω από την πόρτα μα

Πέλη Φιλιππάτου σπηλαιολόγος, KAI 

εξερευνήτρια του Σπηλαίου Αφαίας  μας εφεραν πάλι στην επιφάνεια  της αξίες της πόλης μας

Το Σπήλαιο Αφαίας εξερευνήθηκε από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα της Αττικής. Η ποικιλία σπηλαιομορφών και η αφθονία τους χαρίζουν έντονες συγκινήσεις. Στο σπήλαιο Αφαίας υπάρχουν σπηλαιοθέματα όλων των μορφών και αρκετά από αυτά είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και σπανιότητας.
Σταλακτιτικές κολώνες, σταλακτίτες και σταλαγμίτες, λιθωματικές λεκάνες, κουρτίνες, ελικτίτες και εκκεντρίτες συνθέτουν ένα παραμυθένιο πολυεπίπεδο σκηνικό, με πρωταγωνιστές το νερό και τον βράχο.
Εκατομμύρια χρόνια το νερό, σταγόνα - σταγόνα σμίλεψε τον βράχο και έπλασε την ομορφιά. Η επικλινής μορφολογία του και οι κατακρημνίσεις δεν το καθιστούν κατάλληλο για τουριστική εκμετάλλευση. Όλων μας η ευχή είναι να αγαπηθεί και να προστατευτεί από τους κατοίκους της περιοχής αυτό το μοναδικό μνημείο της φύσης.

 

 

Αναρτήθηκε από ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ την 12:50 μ.μ.. Στη κατηγορία Περιβάλλον-Ποιότητα_Ζωής . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: