Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

droulias 1Για το Συνδυασμό του Ηρακλή Δρούλια υπήρξε έντονη η φήμη ότι μπορεί τελικά να μη συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογές λόγω της κυβερνητικής θέσης που κατέχει.
Συγκεκριμένα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), που τελευταία ονομάζεται «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Εξ αυτού του λόγου υποστηρίζεται η άποψη ότι σύμφωνα με το άρθρο 14 Δημοσιονομικού Κοινοτικού κώδικα υπάρχει κώλυμα για τη συμμετοχή του στις εκλογές, αφού η θέση είναι ουσιαστικά κρατική και ως εκ τούτου μπορεί να ασκεί επιρροή στο εκλογικό σώμα. Τελικά όμως ο ίδιος προχώρησε στην κατάθεση του Συνδυασμού του, θεωρώντας ότι η θέση αυτή δεν τον εμποδίζει, παρόλο που χρησιμοποιεί τις δραστηριότητες του Ο.Σ.Κ. στο Χαϊδάρι για την υποψηφιότητά του.
Στο Συνδυασμό του τελικά δε δήλωσε συμμετοχή ο Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Πανόπουλος, ο οποίος είναι βασικός υποστηρικτής του. Προφανώς ο κ. Πανόπουλος, παρά τις πιέσεις του Ηρακλή Δρούλια επέμεινε στην άρνησή του να συμμετάσχει στο συνδυασμό, λόγω των τριών (3) επιχειρηματικών συμβάσεων, που από καιρό έχει υπογράψει με τον Ο.Σ.Κ. για την προμήθεια πυροσβεστήρων. Είναι προφανές ότι προσπάθησε να μην «εκτεθεί» λόγω της οικονομικής συναλλαγής του με τον ΟΣΚ μέσω του υποψήφιου Δήμαρχου Ηρακλή Δρούλια.
Σίγουρα αυτό είναι θετικό για τον Άρη Πανόπουλο, ο οποίος αντελήφθη έγκαιρα ότι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο θα ήταν απόδειξη διαπλοκής και γι αυτό την απέφυγε.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με άλλους συνεργάτες του Δρούλια, που έχουν υπογράψει συμβάσεις με τον Ο.Σ.Κ., όπως ο Μηχανολόγος Δημ. Καραμουσαντάς με συμβάσεις απευθείας αναθέσεων καθώς και οι μισθοδοτούμενες από τον Ο.Σ.Κ. Μαρία Μπακλαβά και Ιωάννα Κουρή με συμβάσεις χωρίς ΑΣΕΠ, βλέπε www.metrocity.gr, που όμως δεν είχαν τις επιφυλάξεις του Άρη Πανόπουλου και συμμετέχουν ως υποψήφιοι στον συνδυασμό Δρούλια.
Τελευταία στο Συνδυασμό προστέθηκε και ο γιός του Αναστ. Λυμπέρη, γνωστού Αντιδημάρχου του Δημ. Μαραβέλια, που για λίγες μέρες ακούστηκε και ως υποψήφιος Δήμαρχος, διάδοχος της ομάδας Μαραβέλια.
Επίσης βασικός υποστηρικτής του Ηρακλή Δρούλια είναι και ο υπό συνταξιοδότηση Διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου, Νόντας Σταμάτης, ο οποίος όμως δεν εμφανίζεται δημόσια για να μην του προκαλεί φθορά. Στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφια συμμετέχει και η στενή συνεργάτης του κ. Σταμάτη, προϊσταμένη της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, κα Πανωραία Νταγιάντα, πρόσφατα συνταξιοδοτηθείσα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο κ. Δρούλιας συνεχίζει να είναι υποψήφιος, ενώ με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης και προσωπικά του κ. Βενιζέλου υπέγραψε, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο φύλλο, νέα σύμβαση παραμονής του στον ΟΣΚ και την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ως διευθύνων σύμβουλος, δηλαδή σε μια εποχή με τραγικές δυσκολίες για τους πολίτες, ο κ. Δρούλιας εξασφαλίζει την παραμονή του σε υψηλή κρατική θέση από τη μια, και ταυτόχρονα το ίδιο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας τα κρατικά προνόμια, διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου.
Τα παραπάνω, λιγότερο ή περισσότερο, έχουν γίνει πλέον γνωστά στην κοινή γνώμη του Χαϊδαρίου με αποτέλεσμα η υποψηφιότητα Δρούλια να βρίσκεται πολύ πίσω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. 


 ΠΗΓΗ: metrocity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: