Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ψάχνει να βρεί το τελευταίο βήμα του τόπου στο κενό!

Στις ώρες αυτές που οι δημότες του Xαιδαρίου προσπαθούν να κάνουν τη σωστή επιλογή, μετρούν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Αυτό ο απερχόμενος δήμαρχος το παραβλέπει και συνεχίζει ασταμάτητα να παραπληροφορεί, μήπως και αντιστρέψει την εικόνα που έχει δημιουργήσει.
  Καμία σχέση εμπιστοσύνης δεν έχτισε με τους συνδημότες του , παρά μόνο με τους ανθρώπους που συνωστίζονται δίπλα του για να χειροκροτήσουν το ΕΡΓΟ του: Το θάψιμο του τόπου, την αλλοίωση της Ιστορίας του και το Όραμα της Καταστροφής του.
   Ο κ. Μαραβέλιας σε μια διαδρομή τρεισήμισι χρόνων, την πιο κρίσιμη περίοδο της πατρίδας μας αλλά και του τόπου που μνημονιακά διοίκησε, ως Δημοτική Αρχή έχτισε έναν Καλλικρατικό δήμο πάνω σε σαθρές βάσεις εφήμερων πανηγυριών,ανύπαρκτου πολιτικού ήθους, με περισσεύματα αντί πραγματικής κοινωνικής φροντίδας.
   Προσφέροντας δηλαδή «άρτο και θεάματα», τα… κατάφερε! Αντί να φύγει τρέχοντας την περασμένη Κυριακή, κατάφερε να φύγει… με μια εβδομάδα καθυστέρηση  γιατί βρήκε χρυσό περιτύλιγμα  μοιράζοντας δακτυλίδια.
    Ο απερχόμενος Δήμαρχος,  πράγματι, μόνο την τύχη μπορεί να επικαλεστεί, ΟΛΑ στην τύχη τα άφησε μια ολόκληρη τριετία! Ακόμη και τον πόνο του διπλανού του! Με ψηφοθηρικές γενόσημες προεκλογικές «ασπιρίνες», δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για καθημερινότητα και κοινωνική πρόοδο. Με το «διαίρει και βασίλευε» δεν μπορεί να μιλάει για ομαδικότητα και με την αλαζονεία της εξουσίας του δεν μπορεί να μιλάει για υπομονή. Η υπομονή είναι δική του απαίτηση, αλλά η θητεία του στη θέση του Δημάρχου, δεν του δίνει το δικαίωμα να την ζητάει από τον πολίτη που υποφέρει, τη στιγμή που εκείνος δεν απάντησε ΠΟΤΕ  στο δημοτικό συμβούλιο πως μπήκε ο δήμος μεσα 15μύρια, όπως και ΠΟΤΕ δεν απάντησε σε τόσες άλλες δράσεις του ίδιου και συνεργατών του, που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα!  Οι ημέρες του στο τιμόνι του δήμου, απέχουν έτη φωτός από… νοικοκύρεμα!
   Για το μόνο όμως που πρέπει να είναι περήφανος ο απερχόμενος Δήμαρχος είναι, που «σχεδίασε» μια καταστροφική πορεία για τον δήμο Χαιδαρίου και με σταθερά και στοχευμένα βήματα προσπαθεί να την ολοκληρώσει στην επόμενη 5ετία! Με την προόθηση του Μποζίκα - Χαλκιά  στο τιμόνι του συνδιασμού του και την δικιά του υποψηφιότητα στην περιφέρεια. Ψάχνει να βρεί το τελευταίο βήμα του τόπου στο κενό!
   Πρέπει να αντιληφθεί όμως, πως το ταξίδι ενός «γυμνού Βασιλιά» έφτασε στο τέλος του και είναι η ώρα να πάρει το αντίτιμο χωρίς συνοδοιπόρους, γιατί πράγματι η Δημιουργία απαιτεί ομαδική διάθεση και Όραμα, ενώ… την Καταστροφή μπόρεσε και την έκανε μόνος του!
  Ούτε το περιτύλιγμα του συνδιασμού του θα μπορέσει να σώσει όλους αυτούς πού έχουν συνευθύνη για το κατάντημα του δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: